NVVI lid Luuk van den Hoogen winnaar NVLE Award 2018

Thursday May 31 2018

Op zaterdag 26 mei is tijdens het patiëntencongres in de Jaarbeurs te Utrecht door Stichting NVLE Fonds de NVLE Award 2018 uitgereikt aan Luuk van den Hoogen voor zijn onderzoek ‘Het immuunsysteem ontrafeld in het antifosfolipiden syndroom’. Dit is de eerste keer sinds de uitreikingen vanaf 2008 dat een onderzoek naar APS de award wint.

De afgelopen vier jaar heeft Luuk aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek gedaan naar APS. Hierin is de rol van het immuunsysteem in APS in kaart gebracht. Dit onderzoek heeft onze kennis over APS vergroot en biedt toekomst perspectief voor nieuwe behandelmethoden in APS. Op 12 juli is de verdediging van het proefschrift getiteld "delineating the deranged immune system in systemic lupus erythematosus and antiphospholipid syndrome"

Naast het beeldje ontvangt de winnaar een bedrag van € 2.500,00. Luuk heeft aangegeven het bedrag te gaan investeren in patiëntparticipatie voor APS patiënten.

De oorkonde met het bedrag werd uitgereikt door Mandy van den Wijngaert. Zij heeft afgelopen kerst met een inzamelactie bij Waterschap Aa en Maas een groot bedrag binnengehaald voor Stichting NVLE Fonds. Een gedeelte van dit bedrag heeft zij beschikbaar gesteld voor deze Award.

In juni 2019 zal de Award worden uitgereikt aan een onderzoek of project aangaande sclerodermie of MCTD.

Meer over Stichting NVLE Fonds, het onderzoek van Luuk en de NVLE Award vind u op www.nvlefonds.org

print this page
 
Webdesign © 2008 Strik Design