Medisch immunoloog in opleiding

Het volgen van de opleiding tot Laboratorium Specialist Medische Immunologie (medisch immunoloog) conform de opleidingseisen van de Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI). Bij een fulltime aanstelling duurt de opleiding drie jaar. Twee derde van de opleiding vindt plaats op het Laboratorium Medische Immunologie van de afdeling Immunologie van het Erasmus MC te Rotterdam (hoofdlocatie) en op het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum te Delft (perifere stage). Een derde van de opleiding vindt plaats op het HLA laboratorium van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie van het LUMC te Leiden (profilering transplantatie immunologie).

Werkomgeving
Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.


De afdeling Immunologie levert met haar diagnostische en klinische expertise en moderne laboratoria belangrijke ondersteuning en advies voor de zorg van patiënten met immunologische aandoeningen. Medisch immunologen van het Laboratorium Medische Immunologie (LMI) voeren diagnostische bepalingen uit ten behoeve van de patiëntenzorg en worden geconsulteerd door artsen van het Erasmus MC en de regionale alsmede nationale ziekenhuizen. Het LMI wordt geleid door getrainde laboratoriumspecialisten in de medische immunologie en is gespecialiseerd in serologische testen, flowcytometrische immunofenotypering, immuunfunctietesten, en moleculaire testen die worden gebruikt voor de diagnose en de behandeling van auto-immuunziekte en inflammatoire aandoeningen, allergieën, immuundeficiënties, en maligne hematologische aandoeningen.


Het HLA laboratorium van het LUMC, alwaar de profilering transplantatie immunologie gevolgd wordt, verricht voornamelijk diagnostische testen in het kader van orgaantransplantaties en hematopoietische stamceltransplantaties. Dit laboratorium speelt internationaal een belangrijke rol bij nieuwe ontwikkelingen op dat gebied en dient tevens als Nationaal Referentie laboratorium voor histocompatibiliteitsonderzoek.

requirements

Profiel
 •Je bent in het bezit van de SMBWO–erkenning als immunologisch onderzoeker;
• Je bent gepromoveerd op onderzoek binnen het aandachtsgebied Immunologie;
• Je hebt aantoonbare interesse voor immunologische diagnostiek en de klinische toepassing daarvan;
• Je wilt je ontwikkelen tot laboratorium specialist medische immunologie met profilering transplantatie immunologie;
• Je hebt affiniteit met onderwijs, onderzoek en kwaliteitszaken;
• Je communiceert makkelijk met diverse functies binnen het laboratorium en het ziekenhuis;
• Je kan goed samenwerken op diverse niveaus van specialisten tot analisten;
• Je kunt flexibel omgaan met ad hoc situaties.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling

salary maximaal € 4.917,- (schaal 11)
job type fulltime obv 36 u/week
start
end
organisation Erasmus MC
department afdeling Immunologie
location Rotterdam
contact

Wat bieden wij
Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.917,- (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met dr. M.W.J. Schreurs, medisch immunoloog en coördinerend opleider medische immunologie, telefoon: (010) 703 7431. Voor specifieke informatie over de profilering transplantatie immunologie kun je terecht bij dr. D.L. Roelen, medisch immunoloog en deelopleider transplantatie immunologie, telefoon: (071) 526 6705 

 Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

organization profile

Twee derde van de opleiding vindt plaats op het Laboratorium Medische Immunologie van de afdeling Immunologie van het Erasmus MC te Rotterdam (hoofdlocatie) en op het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum te Delft (perifere stage). Een derde van de opleiding vindt plaats op het HLA laboratorium van de afdeling Immunohematologie en Bloedtransfusie van het LUMC te Leiden (profilering transplantatie immunologie).

 

Vacature sluit 13-12-2017.

print this page
 
Webdesign © 2008 Strik Design