Laboratoriumspecialist Medische Immunologie in opleiding

Heb je affiniteit met immunologische laboratoriumdiagnostiek ten behoeve van patiëntenzorg? Zie je het als een uitdaging om te zorgen dat de puzzelstukjes van complexe immunologische vraagstukken in elkaar passen? Dan hebben wij een vacature die goed bij je past!

De functie
Sanquin Diagnostiek B.V. biedt je de mogelijkheid tot het volgen van de opleiding tot Laboratoriumspecialist Medische Immunologie (Medisch Immunoloog), met aandachtsgebied transplantatiegeneeskunde. De opleiding duurt drie jaar (bij een full-time aanstelling van 36 uur) en wordt georganiseerd conform de opleidingseisen van de Nederlandse Vereniging voor Immunologie/ college van medisch immunologen. https://medischeimmunologie.nl/opleiding-medisch-immunoloog/opleidingseisen
Als Medisch Immunoloog bied je clinici ondersteuning bij aanvragen en interpretatie van diagnostiek bij patiënten met ziekten of behandelingen waarbij het immuunsysteem is betrokken en/of bij transplantatieproblematiek. Hieronder wordt verstaan het beoordelen van immunologisch patiëntgebonden laboratoriumonderzoek, het verstrekken van (pre- en post analytische) adviezen en consulten, en het informeren van clinici omtrent nieuwe immunologische ontwikkelingen.

requirements

Tijdens de opleiding tot Medisch Immunoloog doe je alle benodigde kennis, vaardigheden en ervaring op om uiteindelijk zelfstandig en verantwoord leiding te geven aan een medisch immunologisch laboratorium, te participeren in klinische consultaties en deel te nemen aan multidisciplinaire overleggen.
Speciale aandacht wordt gegeven aan de verschillende aspecten van kwaliteitszorg in het kader van de ISO15189 en EFI-accreditaties en aan de implementatie van nieuwe diagnostische testen. Na een introductiefase van één jaar in de transplantatie-immunologie maakt participatie in avond-, nacht- en weekenddiensten op dit terrein onderdeel uit van de opleiding.

Waar kom je te werken
De afdeling Immunogenetica, alwaar de profilering transplantatie immunologie gevolgd wordt, verricht diagnostische testen in het kader van orgaantransplantaties, hematopoietische stamceltransplantaties, genetische ziekteassociaties en transfusie problematiek. De verrichtingen worden uitgevoerd met behulp van state-of-the-art technieken.
Samen met de afdeling Immunohematologische Diagnostiek (IHD), de afdeling Immunopathologie en Hemostase (IPH) van Sanquin én het Laboratorium Medische Immunologie (LMIM) van het Amsterdam UMC, locatie AMC geven wij invulling aan de opleiding tot Medisch Immunoloog.
Het IHD laboratorium is een landelijk kenniscentrum op het gebied van het karakteriseren van immuunresponsen tegen bloedcellen, in het kader van transfusieproblemen, problemen in de zwangerschap en autoimmuun-gemedieerde bloedcelafbraak.
Het IPH laboratorium is gespecialiseerd in serologische diagnostiek, met focus op het gebied van complement en autoimmuunziekten.
Het LMIM is verantwoordelijk voor de immunologische diagnostiek van Amsterdam UMC, locatie AMC, vooral gericht op autoimmuunziekten en aangeboren immuundeficiënties. Het LMIM maakt deel uit van de afdeling Experimentele Immunologie waardoor er nauwe samenwerking is met de immunologische research.
Verder vinden er ontwikkelingsonderzoek en research werkzaamheden plaats ten behoeve van het ontwikkelen van nieuwe diagnostische technieken en/of toepassingsgebieden. Dit garandeert een constant inzicht in recente vorderingen in de immunologie en implementatie van nieuwe diagnostische testen.

Jouw profiel
• aantoonbare belangstelling voor de transplantatiegeneeskunde en voor de klinische
toepassing van de immunologische diagnostiek;
• gepromoveerd op onderzoek binnen het aandachtsgebied Immunologie en in het bezit van de SMBWO–erkenning als immunologisch onderzoeker;
• affiniteit met onderwijs, onderzoek en kwaliteitszaken;
• goede communicatieve vaardigheden;
• een flexibele werkhouding voor het omgaan met ad hoc situaties en bij het samenwerken met verschillende collega’s, laboratoria en ziekenhuizen.
Ons aanbod
Een afwisselende en zelfstandige baan binnen een unieke organisatie.
Daarnaast bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden:
• salariëring conform cao Sanquin FWG 60-65, je wordt ingeschaald op basis van ervaring;
• aanstelling gedurende de opleidingsperiode;
• 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantietoeslag welke jij flexibel en afgestemd op jouw persoonlijke wensen, doelen en levensfase kan inzetten als individueel keuzebudget;
• 25 vakantiedagen per jaar, waarvan 7 vakantiedagen onderdeel zijn van jouw individueel keuzebudget;
• pensioensopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn: wij dragen 55% bij;
• een bijdrage in de reiskosten voor woon/werkverkeer vanaf de eerste tot 30 kilometer enkele reis.
Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.sanquin.org/nl/werken-bij/wie-we-zijn/cao-sanquin

salary
job type
start 09-02-2021
end 10-03-2021
organisation Sanquin
department
location
contact

Meer info
Wil je meer weten over deze positie? Neem dan contact op met Neubury (Junior) Lardy (Medisch Immunoloog, Manager Immunogenetica), telnr 06-512 96276 of Kyra Gelderman (Medisch immunoloog, opleider) telnr. 06-12072880. Ben je enthousiast geworden en herken jij je in het profiel van Medisch Immunoloog i.o. bij Sanquin? Reageer dan voor 8 maart 2021 met je CV en motivatie via:

https://www.sanquin.org/nl/werken-bij/vacatures/vacature/detail/5525-laboratoriumspecialist-medische-immunologie-in-opleiding

Een pre-employment screening is onderdeel van de aanstellingsprocedure.
Sanquin aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor vacatures. Toegestuurde CV' s (in welke vorm dan ook) door bemiddelingsbureaus aan enige medewerker van Sanquin zonder geldige schriftelijke zoekopdracht van HR Sanquin, worden gezien als eigendom van Sanquin waarvoor op geen enkele wijze een vergoeding verschuldigd is.

organization profile
print this page
 
Webdesign © 2008 Strik Design