Postdoc/Staflid Transplantatie Immunologie

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega op postdoc/assistent professor niveau om ons team van laboratorium specialisten en onderzoekers te versterken. Na een inwerkperiode participeer je in de topklinische en topreferente laboratoriumdiagnostiek ten behoeve van orgaan- en stamcel transplantatie door het interpreteren en autoriseren van lab uitslagen en door deelname aan relevante (multidisciplinaire) overleggen met klinische partners. Daarnaast superviseer je analisten en ben je medeverantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem (iso15189). Gezien de snelle ontwikkelingen binnen het vakgebied, zorg je dat je up-to-date blijft op het gebied van nieuwe relevante ontwikkelingen en technologieën en ben je actief betrokken bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe testen. Tevens werk je mee aan de wetenschappelijke onderzoeksprojecten van de afdeling. Het initiëren van nieuwe projecten behoort zeker tot de mogelijkheden. De positie is beschikbaar voor 3 jaar en biedt ruime gelegenheid voor ontwikkeling en ontplooiing en bij gebleken geschiktheid is er de mogelijkheid voor een vaste aanstelling als staflid/laboratorium specialist op de afdeling.ArbeidsovereenkomstHet betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van 3 jaar van gemiddeld 36 uur per week. startend met een overeenkomst voor twee jaren welke eenmalig met 1 jaar kan worden verlengd. Na 3 jaar zal bij gebleken geschiktheid de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd worden door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.SalarisAfhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform schaal A11 of A12 van de Cao umc.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?


De afdeling Transplantatie Immunologie biedt een dynamische- en stimulerende werkomgeving. Onze topklinische/topreferente diagnostiek ten behoeve van orgaan- en stamceltransplantatie is uitdagend en leent zich zeer goed voor combinatie met wetenschappelijk onderzoek. Onze activiteiten zijn ingebed bij de expertise eenheid Beeldvorming en Laboratoria (https://www.labmaastricht.nl) en bij de onderzoeksschool “GROW”. Omdat intensief samenwerken en uitwisseling van expertise essentieel zijn in ons vakgebied participeren wij tevens in diverse landelijke- en Europese transplantatie netwerken.


 Ons team bestaat uit ca. 35 medewerkers waaronder 5 labspecialisten /onderzoekers, 20 analisten en 3 promovendi. Naast het uitvoeren van laboratoriumbepalingen t.b.v. de zorg voor transplantatie patiënten, werken wij continu aan het ontwikkelen en optimaliseren van onze testen door gebruik te maken van geavanceerde technieken. Voorbeelden hiervan zijn single-molecule sequencing m.b.v. MinION (Nanopore technology), next-generation sequencing (NGS) en functionele bepalingen en immunomonitoring m.b.v. flow cytometrie. Daarnaast onderzoeken wij de rol en immunologische relevantie van HLA en antistoffen tegen HLA bij transplantatie en immuuntherapie, en het gebruik van cellulaire immunotherapie voor de behandeling van kanker.

requirements

Wat vragen wij van jou?

Je bent gepromoveerd op een bij voorkeur immunologisch onderwerp;Je hebt ervaring met immunologische- of moleculaire laboratorium diagnostiek of bent bereid dit te leren. Ervaring met (immuno)genetische analyses, analyse van complexe data sets en/of bioinformatica is een plus;Je kunt goed samenwerken, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt plezier aan het begeleiden van analisten, studenten en junior onderzoekers;Je bent besluitvaardig en beschikt over een goed analytisch- en probleemoplossend vermogen.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

salary schaal A11 of A12 van de Cao umc
job type 3 year contract
start 11-05-2021
end 20-05-2021
organisation Maastricht UMC
department Transplantatie Immunologie
location Maastricht
contact

Heb je nog vragen?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Dr. Lotte Wieten l.wieten@mumc.nl

organization profile
print this page
 
Webdesign © 2008 Strik Design